Lily Twist Dress

Det var i höstas som jag fick möjligheten att provsy Lily Twist Dress av mönsterskapare Therese Grahn. Lily Twist Dress gör hon i samarbete med Vintage In My Heart och jag fick därför även tyget sponsrat. Att både få tyg och mönster sponsrat känns extremt lyxigt!

Bildkälla: Vintage In My Heart

Eftersom det var en provsömnad så var en del saker för injustering, bl a fick ärmen göras om ett par gånger. Therese fick agera livesupport och guida mig genom momenten då jag knappt visste hur twisten skulle se ut.

Lilla twisten gör klänningen!

Slutresultatet blev en härlig klänning i ett trikåtyg “Ängslycka grön” som Linda Forsberg har designat. Twisten gör det lilla extra och kjolen får ett fint fall och en vidd med vecket framtill.

Demonstration av vecket på kjolen
Kjol med swung!

Tygåtgång till Lily Twist Dress är:
34-40 2 meter
42-46 2.3 meter
48-54 2.5 meter

Om jag kanske fick det att låta som klänningen är svår att göra, så oroa er inte. Nu finns en bra tutorial med olikfärgade stycken fotograferade, så detta borde inte vara ett problem.

Jag tror också att klänningen funkar bra att amma i, men den demonstreringen undviker jag däremot att visa… så kul ska vi inte ha! Kjolen har också mycket utrymme för en rejäl bebiskula, tack vare vecket framtill. Här är det nog läge att förtydliga att vi är väldigt färdiga på barnfronten. Däremot känns det tryggt att det finns utrymme för några extra intagna bullar.

Både tyg och mönster finns att köpa på Vintage In My Heart.

1 reaktion på ”Lily Twist Dress”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.