Memademay

Brukar ni vara med på fotoutmaningar på Instagram?

Det brukar vara en period när man dagligen ska posta enligt ett tema och brukar och anordnas av olika konton. Ibland är det sponsorer involverat så att en vinnare utses och får ett pris. Jag brukar tycka det är kul att vara med för det pushar en att göra postningar dagligen samt uppmanar till ett mer varierat innehåll. Dessutom så brukar nya följare hitta till ens konto.
Senaste halvåret har jag dock inte velat vara med, för jag tyckt att dessa publiseringar förstör lite helhetsintrycket när man besöker min Instagramsida. Däremot gillar jag att kika på folks tolkningar under respektive hashtag.
Det som känns lockande för mig med maj månads fotoutmaning #memademay anordnat av @zozoblog är att man lägger lite omsorg på sina gamla alster. Att försöka hitta nya användningsområden och matchningar bland sina gamla skatter.

Mer om utmaningen kan du läsa här

https://sozowhatdoyouknow.blogspot.com/2019/04/me-made-may-2019-sign-up-here.html?m=1

Man får tolka utmaningen lite som man själv vill. Vissa har inte så många hemsydda plagg och då ligger utmaningen i att ha på sig ett hemsytt varje dag hela månaden. Andra har så många plagg att de bara lägger fokus på de som är äldre än ett år eller som de inte vill använda, av olika anledningar. Kontentan är att göra det till en utmaning för sig själv och vad som är utmaning för den ena, kan vara enkelt för den andre.
För mig är det ingen utmaning att bära hemsytt varje dag, det gör jag nämligen 99% av alla dagar om året. Däremot så kan det vara lite svårt för mig att bära hemsydda plagg i mer formella sammanhang, t ex på jobbet då jag behöver se lite städad ut på ett möte. Då brukar det inte passa att komma med en färgglad trikåklänning när de andra kommer med kavaj. Det kommer också vara ett sätt för mig att se vilka luckor jag har i min hemsydda garderob, för att jag ska kunna använda de sydda plagg jag inte använder.
Så inför utmaningen och allmänt behov av rensning av garderoben, gjorde jag en liten inventering av mina sydda plagg. Jag hittade faktiskt ganska mycket som jag inte använt på länge och glömt bort. Här är allt som inte låg i tvätten. Kläderna har fått en egen stång i garderoben och detta är alltså vad jag hsr att laborera med i maj.

Vilka utmaningar tycker ni är roligt att deltaga eller att följa på Instagram?

3 reaktioner på ”Memademay”

  1. Hej! Det är kul att du har börjat en ny blogg, jag bara följde dig paa Instagram!
    Jag brukar deltaga i miljövänliga utmaningar , där man syr för att minska avfall.

  2. Hej kul men en sådan sida så smart att försöka bära mera hemsytt jag måste börja våga mera och att börja med mönster till mig ibland tycker jag att jag inte passar i mönstrat. Jag klär bara min lilla docka istället för att ta på mig kläderna och visa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.