Minijunta

För någon vecka sedan fick jag förmånen att visa två 10-åringar hur man syr en klänning. De hade bara sytt lite kuddar, mjukisdjur och mössor, men inget annat plagg ännu.

De valde att göra en kortärmad klänning med mycket vidd i kjolen. Vi utgick ifrån ett basmönster på t-shirt och så ritade jag en egen kjol till.  

Här lyser flitens lampa!

Tjejerna var så duktiga och jag var så imponerad av deras tålamod. Vi höll på i fyra timmar, och det var maskinkrångel och lite väntan mellan alla moment. Vi hann inte färdigställa, men nu senare i veckan fick jag en bild från en av dem i sin alldeles första klänning. Jag blir så stolt att jag spricker, och jag kan tänka mig deras känsla när de har den i skolan.

Tjejerna HAR ansikten

Vad kul det var att undervisa! De känns som de sög åt sig informationen som små svampar.

Jag får lite mersmak. Jag skulle gärna göra fler sådan här träffar, med både vuxna och barn. Det är många som är nyfikna och tror inte att de kan, eller tror att man måste ha avancerade maskiner. Jag vet inte hur många gånger som folk står och nyper i mina kläder och säger ”jag önskar jag också kunde”. ”Men det är ju bara att göra!”, säger jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.