Tania Culottes

Sedan min trench har jag fått mersmak att sy mer skräddade plagg och inte bara klänningar i trikå. Helt plötsligt börjar min dignade hög med Burda Style tidningar bli intressanta och projekt som tidigare verkat svåra, känns helt görbara.

Culotter är lite av ett plagg som jag tycker är så snyggt på andra, men när jag själv provat så ser jag mest bara boxig ut. När jag såg Tania Culottes skymta förbi på Instagram så tänkte jag om lite. Hög midja, fickor och mycket vidd är ungefär det snitt jag brukar vilja ha på kjolar, så varför inte prova?

Jag ville ha ett tyg med fall och gärna åt kostymbyxehållet. Eftersom jag inte har någon aning om vad ett sådant tyg kan tänkas heta, så fick jag åka till Stoff och Stil för att klämma och känna. Valet föll på en crepad viskosmix med lite stretch.

Hela tre meter gick åt! Och det är härlig vidd i benen.

Dragkedja i sidan med dolt blixtlås. Det gick faktiskt bra, utan svordomar.

Mönstret har bra beskrivning med bilder.

Jag utgick från midjemåttet i storlekstabellen, men tog ändå in i midjan cirka 4 cm, dvs nöp in 1 cm i varje sida. Trots att midjan är förstärkt med Vliseline, så vill jag inte att byxorna hamnar för lågt när de använts en tid. Det är mycket tyngd av detta tyg, som ska bäras om av den arma midjelinningen!

Ett mycket användbart plagg, som en en bra bas i garderoben. Fint med ballerinas eller träskor till. Här har jag stoppat in en Karin blus i mönster från Modelli, tyget från Jofotex.

Mönstret till Tania culottes hittar du här: https://megannielsen.com/products/tania-culottes-sewing-pattern

Karin knytblus https://modelli.se/produkt/karin-knytblus-tunika-klanning/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.