Think BigJag var först lite motvillig att testa detta mönster, för jag tänkte att det inte skulle passa min kroppstyp. Som mönsternamnet antyder så är det ett oversize-mönster med mycket rörelsevidd och mönstret är helt rakt i modellen. Har man som jag ganska mycket kurvor här och var, så kan en rak modell på klänning göra att man bara ser ut som en boll med ben – en klädsam look om man är ska knäcka extra som arena-maskot, men kanske mindre eftersträvsamt hos gemene man.
Det som gjorde att jag till sist klickade hem mönstret var alla fina exempel på instagram (kolla in hashtag #thinkbigby6ten) men framför allt fickorna.

Fickorna, gott folk. Fickorna! De är ENORMA och har även en innerficka för mobilen, så den inte ska utsättas för handväskesyndromet och försvinna i det “svarta hålet”.

Innerficka till lilla vännen
Blev jag då en badboll? Det är nog för betraktaren att bedöma. Visst känns det lite ovant, och jag måste erkänna att jag stod och nöp in tyg i midjan vid inprovningen, men den är så otroligt bekväm och får ett häftigare snitt att ha den som originalmönstret.
Mönstret har ingen måttabell, utan är mer ett one size-mönster anpassat till längden. Jag är 172 cm lång och skulle enligt anvisning sy en L, men ville ha lite smalare passform och sydde storlek M, förlängde den aldrig.
Tyget är en bomullstrikå från Pilpo Design, som jag köpte på Syfestivalen i helgen. Det är en lite tunnare trikå, den känns nästan lite som viskostrikå så jag var tvungen att fråga henne om det verkligen var bomull. Jag kan tänka mig att den kvaliten är extra härlig på sommaren.
Det enfärgade var jag lite extra glad att hitta i min tygförråd, hade helt glömt bort att jag ens hade det. Köpt på Juels och är en rostig orange (syns lite dåligt på bilderna). Självklart blev det passpoaler på den här också, med utdraget passpoalsnöre.
Länkar:Mönster Think Big köps hos 6ten på Etsy: https://www.etsy.com/se-en/listing/656425913/
Tyget köps på Pilpo Design: http://www.pilpo.mycashflow.fi/product/52/margit-keto-jersey
Enfärgad orange:
https://juels.dk/

4 reaktioner på ”Think Big”

  1. Anneli Andersson

    Hej! Finns mönstret som pappers mönster någonstans? Jag fattar inte pdf mönster. O jag vill ha exakt det mönstret du har. Har sett andra modeller inte alls lika snyggt. Men … kan ju va så att modellen gör modellen.

    1. Jag tror det bara finns i pdf, men detta mönster ÄR verkligen enkelt att montera ihop. Eftersom panelerna får plats på ett A4 i bredd, så är det bara I ovankant de behövs sättas ihop. Sedan en lite ärmsnutt överst. Roligt att höra att du gillar min klänning 😊

    1. Jag klipper remsor i trikå och har ett snöre som guide i passpoalfoten till min overlock. Sedan drar jag ut snöret, så att passpoalen är stretchig. Blir alltså en platt passpoal utan snöre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.