Dinner and Movies klänningshack

Det var ett tag sedan jag sydde dessa plagg, men nu är tyget lanserat så jag får lov att visa det.

Vi börjar med tröjan. Mönstret är från Alles Jersey och tröjan har varit på min lista sedan jag köpte boken för något år sedan. Kråset ger en rolig detalj på en enfärgad tröja.

Remsor av trikå, 2 cm breda skärs ut, rynkas och sys fast. Därefter kantas halsen. Ett snabbt projekt, men halvvägs in i projektet så började jag tveka om tröjan kanske var lite för puttinuttig för mig. Och så började jag tveka inför hur krullet skulle se ut efter tvätt. Och att jag egentligen inte trivs i puffärm för att jag känner mig lite som en hockeyspelare med den extra axelbredden. Färdigställde dock tröjan ändå.

En fluga fick vara med också

Blev sedan glad att den turkosa tröjan hade en bra färgmatchning med Znok tyget Monica jag fått skickad till mig för inspirationssömnad.

Mönstret till kjolen är egentligen ett klänningmönster från So Sew Me “Dinner and Movies”. Den har 6 våder i kjolen och fickor framtill. Många sömmar att göra injustering för svank i ryggen, men jag tycker inte det behövs i detta mönster.

För att göra linningen och ha knytband, så sydde jag linningen med resårkanal först och sedan sydde ihop sidorna.

Tycker det blev lite som en förklädesklänning med knytbandet och fickorna framtill, men jag gillar den looken. Därför kände jag för en photoshoot a la Fäbodjäntan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.