Om mig

Vad roligt att du vill titta in på min sömnadsblogg! Här är en sytok som alltid går omkring i något hemsytt.

Jag har utökat min blogg till en sida för att kunna ta emot beställningar.

Mitt intresse för sömnad började för fem år sedan, då jag väntade min yngsta. Jag började att pimpa storasysterns barnvagn till ett vrålåk, med sufflett, liggkorg och sängkläder. Senare när sonen var född sydde jag mitt första plagg. En släkting snappade upp mitt nyfunna intresse och erbjöd sig att låna hennes overlock. Då blev jag såld på riktigt! Plaggen blev så proffsiga på både insidan och utsidan. 

Sedan dess har symaskiner kommit och gått och hundratals plagg har blivit gjorda. Jag har invaderat övervåningen med min sy-“hörna” (läs: sy-HALL), tygförrådet har växt till en löjligt stor omotiverad mängd metrar tyg och jag har skaffat F-skattsedel för att kunna ta emot beställningar.

I princip all min lediga tid lägger jag på att sy, att fundera på vad som ska sys eller att inspireras av vad andra har sytt. Jag är en sytok personifierad!

Många frågar hur jag hinner producera så mycket. Jag brukar säga att jag varken tränar, tittar på tv och eller har ett jättestädat hus. Jag syr lite i taget, medan barnen somnar eller har somnat. 

Vrålåket: Pimpad Bugaboo Camelon

Jag är född 1979, gift, har tre barn (2011, 2014 och 2021) och en katt. Jag är i grunden civilingenjör i maskinteknik och arbetar heltid som inköpare på ett företag inom elektronik- och hydraulikbranschen, men just nu (2021) är jag föräldraledig med min yngsta. Jag älskar klänningar och kjolar – garderoben är fylld till bredden med dem.

Jag har fram till hittills nästan uteslutande sytt i trikå, men har börjat utmana mig själv i stumma tyger och nya tekniker, plagg som kräver lite mer tid och andra färdigheter. På senare tid har jag börjat med underklädessömnad.

Föräldraledighet och en pandemi har gett mig mer tid att ta emot beställningar för de förfrågningar som kommer in. För att underlätta vilka tyger som finns, har jag lagt upp en sida för detta. Titta under webshop.

Blogginläggen har hamnat lite efter, men vill du se min senaste skapelse, besök gärna mitt instagram @are_made.

https://www.instagram.com/are_made/

Flådig bild från Kosta Boda Hotell i hemsytt.