Tea House Dress

Jag ligger lite efter med blogginläggen, men nu när jag har haft stora svårigheter att sitta, stå och klippa pga graviditeten, så är det ett bra tillfälle att komma ikapp i “administrationen”.

Den här klänningen sydde jag i somras och fick tyget sponsrat i utbyte av ett blogginlägg hos Minerva.com. Blogginlägget i sin helhet kan läsas här:

https://www.minervacrafts.com/blog/projects/the-tea-house-dress

För er som inte upptäckt Minerva bloggen, så kan jag rekommendera att gå in där. Det är mycket inspiration att sy till vuxna i vävda plagg och det framgår alltid tydligt vilket tyg och mönster som används. Självklart är tygerna alltid från Minerva, som är en engelsk sida.

(Minervas sida är under ombyggnad, så det är inte säkert att länken ovan kommer fungera om ett par månader)

Det jag kan säga lite kort om Tea House dress mönstret är att det är ett bra mönster för en nybörjare att sy plagg i vävt. Mönstret har ingen dragkedja eller knappar. Modellen sitter löst och formen fixas till med skärpet, dvs inga större ändringar på mönstret behöver göras pga passform. Det är ett enkelt mönster, men samtidigt rolig sömnad med alla toppstickningar kring ok, skärp och fickor.

Mönstret kan ni hitta hos Sew House Seven och har tydliga instruktioner: https://sewhouse7.com/products/the-tea-house-top-and-dress

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.