Twist knot med amningshack

Jag fortsätter mina publiceringar av tidigare sömnad. Detta inlägg påbörjade jag i julas och tankarna kring graviditet, sjukt barn och tillhörande oro var väldigt färskt då.

Vår familj. Två barn och ett i himlen. Mini i magen

Här har vi anledningen till min sytorka på tre månader. Det har minst sagt varit en mentalt påfrestande tid. Jag och maken bär anlag av en njursjukdom och det är 25% risk att vi får ett sjukt barn, ej förenat med liv. Jag har fram till nu varit inställd på att göra en abort i vecka 17 och det har varit enormt psykiskt nedbrytande. Ovanpå detta har det varit de vanliga graviditetssymtomen med extrem trötthet och illamående. Jag har inte kunnat sova om nätterna heller.

Nu efter moderkaksprov och en organscreening och rejäl genomgång av allt som kan tänkas gås genom, så kan jag våga njuta lite i detta. Jag gömmer mig inte längre under ponchos och koftor i lager på lager, utan visar stolt upp den växande bulan. Vi har berättat för barnen, som snart spricker av otålighet och maken börjar sakteligen bli införstådd att vi blir småbarnsföräldrar igen.  Om allt går bra, så har vi en liten hos oss i april.

Jag har inte riktigt våga sy bebiskläder ännu, men en julklänning med plats för magen var tvunget.

Jag ville sy en festlig klänning som även går bra att använda nästa jul då jag förhoppningsvis har en liten att amma. Jag kikade lite på omlottklänningar först, men jag vill kunna modifiera klänningen senare, om kjoldelen exempelvis är för rymlig. Den har ganska många sömmar att sprätta, och jag får känslan av att jag inte kommer göra det, utan hellre sy en ny istället.  

Liksom flera andra sytokar, köpte jag det glittriga Rusta-tyget i sammets velour. Tyget kostar 199 kr för 4 meter, så det är ett helt ok pris. 

Twist Knot är ett bra gravidmönster, man jag var lite tveksam till att amma i den. Jag var lite inne på att göra någon slags lucka gömd i midjebandet, men så fick jag en idé från en annan sytok och det är supersmart! Hon hade gjort ett knytband istället för midjebandet.

Skillnaden är att man inte syr fast midjebanden i midjan, utan förlänger dessa och gör ett knytband istället. På så sätt är själva överdelen möjlig att göra lösare och man kan dra urringningen åt sidan, utan att behöva töja tyget.

Så här kan jag nu öppna överdelen och knuten helt.

Fördelen med Twist Knots kjoldel är att det är enkelt att modifiera om man i efterhand skulle vilja smalna av kjolen. Jag breddade kjoldelen 10-15 cm på framstycket, så att tyget har lite extra rynk och rörelsevidd framtill.

Den här modellen blev så bra och jag känner att jag måste sy någon fler i enfärgad viskosjersey att ha som basplagg. Tycker man att kjoldelen är för bylsig efter graviditeten, så är det enkelt att sprätta bort och smalna av den senare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.